De Fijnste Brillen en Lenzen
Allergieën en brillen: Hoe brillen en lenzen kunnen helpen

Allergieën en brillen: Hoe brillen en lenzen kunnen helpen

Geplaatst door 28-01-2022 16:16 door Sophie Jacobiatus

Met seizoensgebonden allergieën in volle gang zijn de ogen een van de ergste boosdoeners. Rode, gezwollen en jeukende ogen kunnen ongelooflijk frustrerend zijn en moeilijk beheersbaar. Maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om de gevolgen van allergieën onder controle te houden, waaronder het dragen van de juiste brillen.

Een bril en contactlenzen kunnen beide bescherming bieden tegen allergenen. Doordat ze een aparte barrière vormen tussen je ogen en de omgeving, kunnen ze fungeren als een filter, die irriterende stoffen tegenhoudt en vasthoudt voordat ze je ogen kunnen bereiken. Als je een brildrager bent en last hebt van allergieën, zoek dan naar monturen met anti-allergene eigenschappen, zoals die van siliconen of titanium. Evenzo kunnen contactlenzen met een hoger watergehalte helpen het oogoppervlak vochtig te houden, waardoor de kans op allergische reacties of irritatie afneemt.

Naast bescherming kunnen brillen en contactlenzen ook verlichting bieden. Anti-allergie lenzen zijn ontworpen om de gevolgen van allergieën te helpen bestrijden door de ogen te omhullen met een beschermende laag die allergenen opvangt en ontstekingen tegengaat. De lenzen hebben ook UV-bescherming, zodat je tijdens het allergieseizoen van buitenactiviteiten kunt genieten zonder je zorgen te maken dat je allergieën verergeren. Voor contactlensdragers zijn er zelfs lenzen met ingebouwde ontstekingsremmers.

Voor mensen met ernstige allergieën tenslotte kunnen brillen een bron van comfort en verlichting zijn. Sommige van de nieuwere lenstechnologieën zijn ontworpen met het uitdrukkelijke doel je ogen af te schermen van allergenen, waardoor de symptomen in de eerste plaats worden voorkomen. Gespecialiseerde brillenglazen kunnen waterige ogen, roodheid, jeuk en andere vormen van irritatie verminderen.

Of je nu op zoek bent naar een manier om je allergieën te beheersen of gewoon wilt genieten van het leven zonder rode, tranende ogen, brillen en lenzen kunnen helpen. Door een fysieke barrière tegen allergenen, anti-allergische glazen en UV-bescherming kan de juiste bril het allergieseizoen een stuk draaglijker maken.