De Fijnste Brillen en Lenzen
Bril en lenzen verzorgen: Tips en trucs

Bril en lenzen verzorgen: Tips en trucs

Geplaatst door 03-10-2022 10:26 door Rianne Wesselink

Als je een bril of lenzen draagt, is de verzorging ervan essentieel om je ogen gezond te houden en ze in uitstekende conditie te houden. Als je de tijd neemt om je ogen te verzorgen, kun je helder blijven zien en gaan je brillen of lenzen langer mee.

Als je een bril of lenzen draagt zijn er enkele goede tips en trucs om je bril in uitstekende conditie te houden:

  • Het wassen van je bril of lenzen is belangrijk - gebruik liever lenzenreiniger die speciaal is samengesteld voor brillen dan gewoon water. Maak ze kort na het afzetten schoon en gebruik een pluisvrij doekje. Als je geen pluisvrij doekje hebt, kun je een zachte tissue of gezichtsdoekje gebruiken.

  • Zorg ervoor dat je je bril of lenzen opbergt in een harde, beschermende etui. Doe dit als je hem niet gebruikt, want zo voorkom je dat hij gekrast, gebogen of gebroken wordt.

  • Laat je bril of lenzen niet in de zon liggen. Ultraviolette stralen kunnen de temperatuur van je bril of lenzen verhogen en ze kwetsbaarder maken voor vuil, stof en huismijt.

  • Gebruik dienovereenkomstig geen chemische sprays, deze kunnen schadelijk zijn voor de beschermende laag op je brillenglazen.

  • Wees altijd voorzichtig bij het hanteren van je bril; zelfs een lichte stoot of klap kan krassen of schilfers veroorzaken.

  • Zorg ervoor dat het neusstuk op het brilmontuur regelmatig wordt vastgedraaid; het kan na verloop van tijd losraken en moet dan opnieuw worden vastgedraaid.

Tot slot is het belangrijk om regelmatig je optometrist te bezoeken. Die controleert je voorschrift en zorgt ervoor dat je bril of lenzen de juiste pasvorm en vorm hebben. Ze kunnen ook je lenzen polijsten en ervoor zorgen dat je ogen de juiste hoeveelheid licht ontvangen.

Door deze tips en trucs te volgen kun je ervoor zorgen dat je brillen goed verzorgd worden en dat je gezichtsvermogen gezond en sterk blijft.