De Fijnste Brillen en Lenzen
Brillen en lenzen: Een gids om je te helpen de juiste te kiezen

Brillen en lenzen: Een gids om je te helpen de juiste te kiezen

Geplaatst door 23-04-2022 14:28 door Rianne Wesselink

Brillen en lenzen zijn er in verschillende stijlen en kunnen worden aangepast aan je individuele stijl en behoeften. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het moeilijk zijn om te beslissen welk type brillenglas de juiste keuze is. Of je nu op zoek bent naar een modestatement, een oplossing voor zichtproblemen, of een combinatie van beide, deze gids kan je helpen de juiste stijl bril en lenzen te kiezen.

Bedenk eerst wat voor functionaliteit je zoekt. Heb je een bril nodig om je 's nachts te helpen zien of om je ogen te beschermen tegen de zon, of wil je er stijlvol uitzien en een mooi montuur hebben? Als je van plan bent lenzen te kopen, let dan op de sterkte, het type (gepolariseerd, bifocaal, enz.), het materiaal (glas of kunststof) en de kleur. De meeste optische winkels hebben ter plekke deskundigen die je kunnen helpen de beste keuze te maken.

Denk vervolgens na over de monturen die het beste bij je gezichtsvorm passen. Niet iedereen ziet er geweldig uit in hetzelfde type montuur, dus zorg ervoor dat je verschillende monturen past om de juiste pasvorm en stijl te vinden. Denk ook aan de materialen die in de monturen worden gebruikt: die kunnen variëren van metaal tot kunststof en van hout tot acetaat.

Vraag tot slot altijd je optometrist of oogarts om advies over welke glazen het beste bij jouw zicht passen. Als je een hoog voorschrift hebt, kunnen glazen glazen een betere optie zijn dan plastic glazen, vanwege hun superieure optische helderheid en duurzaamheid. Hetzelfde geldt voor UV-bescherming en andere speciale eigenschappen. De meeste optometristen kunnen specifieke brillenglazen aanbevelen die aan jouw behoeften en voorkeuren voldoen.

Kortom, het kiezen van de juiste bril en lenzen kan een ontmoedigende taak lijken. Maar met een beetje onderzoek en overleg met je oogarts kun je al snel het perfecte montuur en de lenzen vinden die passen bij jouw unieke stijl en behoeften.