De Fijnste Brillen en Lenzen
Brillen en Lenzen Technologie: Wat is er nieuw in 2021?

Brillen en Lenzen Technologie: Wat is er nieuw in 2021?

Geplaatst door 14-02-2022 18:17 door Sophie Jacobiatus

In 2021 wordt de technologie van brillen en lenzen steeds beter. Van high-tech monturen tot digitale lenzen, er zijn zoveel verbazingwekkende innovaties die je kunnen helpen beter te zien en te kijken.

Een van de grootste veranderingen dit jaar betreft de digitale lenzen. Digitale lenzen worden snel de industriestandaard in de oogzorg en zijn de perfecte keuze voor brildragers. Ze zijn speciaal gemaakt voor je ogen en maken gebruik van de nieuwste technologie om schitteringen te verminderen, beelden scherper te maken en beter te kunnen focussen bij fel licht. Digitale glazen bieden ook een betere bescherming tegen UV-stralen.

Een andere belangrijke doorbraak op het gebied van oogzorg dit jaar is op het gebied van high-tech monturen. De nieuwste monturen kunnen nu worden ontworpen met speciale sensoren die de gezondheid van de ogen in de gaten houden en aanpassingen doen om je zicht scherp en helder te houden. Monturen kunnen ook zo worden ontworpen dat ze lichter zijn en de luchtstroom beter benutten om de lenzen vrij van mist te houden. De nieuwe technologie maakt het ook mogelijk om monturen te maken in meer progressieve en stijlvolle ontwerpen, terwijl ze toch een comfortabele pasvorm hebben.

En tenslotte, een van de meer geavanceerde technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn in brillen en lenzen is in de vorm van augmented reality. Augmented reality brillenglazen kunnen zorgen voor een verbeterd zicht waardoor je verder kunt kijken en om hoeken kunt kijken. Met deze technologie kun je zelfs bij weinig licht of slecht weer voorwerpen en obstakels waarnemen.

Zoals je ziet zijn er dit jaar zoveel verbazingwekkende ontwikkelingen op het gebied van brillen- en lenzen technologie. Met deze technologie kun je beter zicht ervaren en tegelijkertijd comfortabel en stijlbewust in je bril zitten.