De Fijnste Brillen en Lenzen
Coatings van lenzen: Getint of niet?

Coatings van lenzen: Getint of niet?

Geplaatst door 27-10-2022 11:39 door Rianne Wesselink

Bij het uitzoeken van brillen wil je er zeker van zijn dat je een bril krijgt die past bij je dagelijkse levensstijl. En een van de belangrijkste overwegingen die je wilt maken is of en voor welk type glascoating je kiest. Moet je gaan voor getinte of niet getinte glazen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je eigen unieke behoeften en voorkeuren. Hier volgen enkele voor- en nadelen van elk van beide om je te helpen beslissen:

Getinte glazen bieden de meeste bescherming tegen UV-stralen en fel zonlicht. Deze coatings kunnen ook schittering verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals golf, tennis of sneeuwsporten. Bovendien kunnen getinte brillenglazen de kleurwaarneming verbeteren, waardoor ze ideaal zijn voor activiteiten die fijne visuele details vereisen, zoals fotografie. Deze glazen kunnen echter duurder en moeilijker aan te brengen zijn en er kunnen gemakkelijker krassen op komen dan op hun niet-getinte tegenhangers.

Niet-getinte glazen bieden minder bescherming tegen UV-stralen en fel zonlicht dan getinte glazen. Ze kunnen de schittering van brillenglazen op sterkte helpen verminderen en zijn goed voor mensen met lichtgevoelige ogen of voor taken die een minimale vervorming vereisen. Ze kunnen ook betaalbaarder zijn dan getinte brillenglazen en zullen minder snel krassen of beschadigd raken. Aan de andere kant bieden deze lenzen niet hetzelfde niveau van kleurwaarneming als gekleurde lenzen.

Of je de voorkeur geeft aan getinte of niet-getinte brillenglazen is uiteindelijk aan jou. Overweeg je primaire activiteiten en levensstijlbehoeften om te bepalen welk type coating van de brillenglazen het beste bij jou past. Wat je keuze ook is, je wilt er zeker van zijn dat je de beste beslissing neemt om het meeste uit je bril te halen. Met de juiste coatings kun je genieten van helder zicht terwijl je ogen veilig blijven.