De Fijnste Brillen en Lenzen
Comfort eerst: Tips voor het kiezen van de perfecte bril en lenzen

Comfort eerst: Tips voor het kiezen van de perfecte bril en lenzen

Geplaatst door 14-12-2021 19:25 door Rianne Wesselink

Het uitzoeken van de perfecte bril en lenzen kan overweldigend zijn. Met zoveel stijl- en materiaalvarianten om uit te kiezen, en verschillende lenzen om je zicht te corrigeren, kan het kiezen van de juiste bril ontmoedigend zijn.

De sleutel tot het vinden van de juiste bril ligt in comfort en pasvorm. Als je bril of lenzen niet goed passen, kun je niet genieten van de voordelen van je corrigerende bril. Hieronder volgen enkele tips om je te helpen de perfecte bril voor jouw behoeften te vinden.

Ten eerste is de montuurstijl van je bril belangrijk om te overwegen. Wil je iets gedurfds en stijlvols, of iets subtielers en ingetogeners? Zorg ervoor dat het montuur dat je kiest past bij de contouren van je gezicht. Een te smal of te breed brilmontuur kan ongemak veroorzaken, dus probeer een paar verschillende stijlen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Vervolgens wil je nadenken over het materiaal van je montuur. Metalen monturen zijn licht en duurzaam, kunststof monturen zijn er in allerlei kleuren en vormen, en monturen zonder rand zijn stijlvol maar kwetsbaar. De keuze van het montuurmateriaal hangt af van je persoonlijke stijlvoorkeur en levensstijl.

Tot slot moet je de lenzen kiezen die bij je brilmonturen passen. Enkelvoudige glazen worden gebruikt om bijziendheid en verziendheid te corrigeren, terwijl bifocale of multifocale glazen helpen bij ouderdomsverziendheid of problemen met het zien van nabije voorwerpen. Antireflectiecoating kan nodig zijn als je vaak computers gebruikt.

Je bril is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven, dus zorg ervoor dat je een bril kiest die je goed past en die je het hele jaar door comfortabel houdt. Met deze tips in gedachten zul je zeker de perfecte bril en lenzen vinden.