De Fijnste Brillen en Lenzen
De perfecte pasvorm vinden: hoe je een bril en glazen kiest die bij je passen

De perfecte pasvorm vinden: hoe je een bril en glazen kiest die bij je passen

Geplaatst door 01-06-2022 15:19 door Rianne Wesselink

Niemand verspilt graag zijn geld en als het gaat om brillen en lenzen is het belangrijk om de juiste keuze te maken. De perfecte pasvorm vinden en beslissen over een bril of lenzen die bij je passen kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig voor jou zijn er een paar eenvoudige stappen om je te helpen de perfecte pasvorm te vinden waar je jarenlang blij mee zult zijn.

De eerste stap is het bepalen van je gezichtsvorm. Als je je gezichtsvorm kent, kun je bepalen welke monturen het beste bij je gelaatstrekken passen. Je kunt op websites of in tijdschriften zoeken naar gezichten die bij het jouwe passen en dan kijken naar de monturen die zij dragen. Dit kan je helpen een idee te krijgen van welke monturen het beste bij jou passen.

Beslis vervolgens of je de voorkeur geeft aan een bril of contactlenzen. Elk heeft zijn eigen voordelen. Een bril is bijvoorbeeld gemakkelijker te onderhouden en vaak betaalbaarder. Contactlenzen daarentegen kunnen helderder zicht bieden. Als je deze beslissing eenmaal hebt genomen, kun je verschillende montuuropties onderzoeken die het beste bij je passen.

Overweeg tot slot je levensstijl. Voor verschillende activiteiten zijn verschillende brillenglazen nodig. Wil je een actieve levensstijl, overweeg dan lenzen die krasbestendig en ontspiegeld zijn. Ben je een fervent lezer, dan kan je optometrist lenzen met een milde tint aanbevelen voor extra bescherming.

Uiteindelijk zouden deze stappen je de informatie en begeleiding moeten geven die je nodig hebt om je perfecte pasvorm te vinden. Vergeet niet je optometrist of oogzorgverlener vragen te stellen, zodat je helemaal duidelijk bent en vertrouwen hebt in je aankoop. Het is essentieel om de tijd te nemen om een bril of lenzen te vinden die bij je past, want je zult ze tenslotte nog jaren dragen.