De Fijnste Brillen en Lenzen
Een gids voor brillen en lenzen op recept en zonder recept

Een gids voor brillen en lenzen op recept en zonder recept

Geplaatst door 29-12-2022 18:29 door Sophie Jacobiatus

Als je ooit op zoek bent geweest naar een bril, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om te kiezen tussen brillenglazen op recept en brillenglazen zonder recept. Je vraagt je misschien af waarom het de moeite waard is om die keuze te maken als je alleen maar beter wilt zien. Het is belangrijk dat je het verschil weet tussen deze soorten brillen en lenzen, zodat je zeker weet dat je de juiste bril voor je hebt.

Brillen en lenzen op sterkte zijn gemaakt met een specifiek correctievoorschrift om je zicht te verbeteren. Dit type bril kan het zicht verbeteren door bij- of verziendheid, astigmatisme of een combinatie van alle drie te corrigeren. Deze corrigerende brillen worden vaak voorgeschreven door een optometrist en kunnen in prijs variëren, afhankelijk van de benodigde correctieniveaus.

Brillen en lenzen zonder voorschrift zijn ontworpen om het zicht te corrigeren en te verbeteren, maar niet zo ernstig als brillen en lenzen op voorschrift. Deze worden geleverd met een scala aan lenzen, van verblindingsverminderende UV-lenzen tot gespecialiseerde blauwlicht blokkerende lenzen om de belasting door langdurig gebruik van digitale apparatuur te verminderen. De monturen zijn over het algemeen minder duur dan brillen op sterkte en zijn meestal modieuzer. Dit kan ook een betaalbare manier zijn om verschillende brilstijlen uit te proberen en er een te vinden die bij je gezicht past.

Ongeacht of je een recept nodig hebt of niet, alle brillen zijn voorzien van bepaalde eigenschappen zoals coatings, speciale tinten en anti-kras glazen. Sommige brillen kunnen worden behandeld met speciale coatings en tinten die helpen de hoeveelheid licht die je oog binnenkomt te verminderen, reflecties te verminderen, blauw licht uit te filteren en meer. Het kan voordelig zijn om je ogen te beschermen met een minder dure bril zonder recept, vergeleken met de aanschaf van een duurdere bril op recept.

Kortom, inzicht in de verschillende soorten brillen, glazen en lenzen op recept en zonder recept, kan je helpen de juiste beslissing te nemen bij het vinden van de juiste bril voor jou. Ze hebben allebei hun eigen unieke voordelen, en afhankelijk van je behoeften kan het ene type beter geschikt zijn dan het andere. Ga zeker naar een gekwalificeerde optometrist en gebruik een vergelijkingssite om er zeker van te zijn dat je de beste deal voor je krijgt.