De Fijnste Brillen en Lenzen
Er goed uitzien is in het oog van de toeschouwer: Tips voor het kiezen van de juiste bril en lenzen

Er goed uitzien is in het oog van de toeschouwer: Tips voor het kiezen van de juiste bril en lenzen

Geplaatst door 22-11-2021 10:01 door Ferry Muts

We weten allemaal dat een goed uiterlijk in het oog van de toeschouwer ligt, en het vinden van de juiste bril en lenzen is nog nooit zo belangrijk geweest. Met zoveel stijlen, vormen en lensmaterialen kan het vinden van de juiste bril en lenzen een uitdaging zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen de perfecte bril te kiezen.

Denk eerst aan je voorschrift. Weet welk type glazen je nodig hebt, en kies monturen die bij dat voorschrift passen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met veraf zien, kunnen multifocale glazen een goede keuze zijn. Denk vervolgens na over je levensstijl. Heb je iets lichts en duurzaams nodig, zoals een titanium montuur of een kunststof montuur? Als je een buitenmens bent, zijn gepolariseerde glazen misschien een goede optie om schittering tegen te gaan.

Denk ook aan je gezichtsvorm. Ronde, rechthoekige en vierkante monturen staan veel mensen goed, maar als je een ovaal gezicht hebt, wil je een montuur kiezen dat je gelaatstrekken aanvult.

Probeer tenslotte zoveel mogelijk monturen. Je weet pas welke monturen je het beste staan als je ze daadwerkelijk past. Zoek een stijl waarbij je je zelfverzekerd en gelukkig voelt, en ga ervoor!

Het vinden van de perfecte bril en lenzen voor jou hoeft niet ontmoedigend te zijn. Met de juiste kennis kun je een bril vinden die comfortabel, stijlvol en vooral flatterend is. Zie er goed uit, voel je goed en houd je ogen op de prijs gericht - er is een perfecte stijl voor jou!