De Fijnste Brillen en Lenzen
Gezondheid van de ogen: Hoe de juiste bril en lenzen te kiezen

Gezondheid van de ogen: Hoe de juiste bril en lenzen te kiezen

Geplaatst door 05-12-2022 10:06 door Rianne Wesselink

Opgroeiend in het digitale tijdperk dragen we een bril om verschillende redenen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bril voor de stijl, correctie van het gezichtsvermogen, of allebei, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het perfecte brilmontuur en brillenglazen. Bij het kiezen van een bril is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lenzen passen bij de stijl van je gekozen montuur en dat je luistert naar het advies van je optometrist of oogarts.

Let bij het kiezen van monturen op je levensstijl. Kies een paar dat lichter en comfortabeler is als je actief bent of aan sport doet. Als je beroep of levensstijl een lange dag digitaal werken vereist, kun je overwegen om een anti-glare coating of blauwlichtfilter aan te schaffen. Je moet ook nadenken over de vorm van het montuur, rekening houdend met de vorm van je gezicht en de grootte van je gelaatstrekken. De verkeerde montuurvorm kan de aandacht vestigen op plekken die je misschien niet wilt.

Denk bij het kiezen van brillenglazen aan het type zichtcorrectie dat je nodig hebt. Als je een correctie nodig hebt - bijziendheid, verziendheid, astigmatisme of presbyopie - moet je lenzen op sterkte kopen bij je optometrist of oogarts. Als je geen correctie nodig hebt, kun je kiezen uit brillenglazen zonder voorschrift met een zonlichtreflecterende coating, of met ontspiegeling en blauwlichtfiltering.

Tot slot moet je ook andere belangrijke factoren in overweging nemen, zoals de totale kosten van de bril, eventuele garanties en of je optometrist of oogarts enige vorm van nazorg biedt.

Bij het kiezen van de perfecte bril moet de gezondheid van je ogen voorop staan. Door de bovenstaande factoren in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat je een bril kiest die niet alleen stijlvol is, maar ook voldoet aan je zichtbehoeften. Boek om te beginnen een afspraak met je optometrist of oogarts, die de gezondheid van je ogen zal beoordelen en de perfecte bril en lenzen zal voorschrijven die bij jou passen.