De Fijnste Brillen en Lenzen
Haal het meeste uit je bril met de juiste lenstechnologie

Haal het meeste uit je bril met de juiste lenstechnologie

Geplaatst door 12-10-2021 19:29 door Sophie Jacobiatus

Als brildrager begrijp je hoe belangrijk het is om de juiste glazen te hebben - het juiste voorschrift, de juiste vorm en vooral de juiste lenstechnologie. De brillentechnologie heeft de laatste jaren een lange weg afgelegd, en de juiste technologie kan een wereld van verschil maken.

Een van de meest innovatieve briltechnologieën zijn multifocale brillenglazen. Traditionele bifocale en trifocale brillenglazen hebben maar één kijkgebied, waardoor je zicht wazig wordt als je naar de zijkanten of naar boven en beneden kijkt. Multifocale brillenglazen hebben een continu gezichtsveld, zonder lijnen en zonder beperkingen. Ze bieden bijna naadloos zicht van dichtbij naar veraf en van boven naar beneden. Ze bieden een onbelemmerd gezichtsveld en een duidelijk perifeer zicht, zodat je kunt lezen en voorwerpen in de verte kunt zien zonder je hoofd te hoeven bewegen.

Een andere belangrijke briltechnologie is de antiverblindingscoating. Verblinding wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van licht op het oppervlak van je brillenglazen. Het kan de helderheid van je zicht verminderen en vermoeide ogen veroorzaken, vooral als je in fel verlichte ruimtes bent of rechtstreeks naar een lichtbron kijkt. Antireflectiecoating wordt aanbevolen voor mensen die de hele dag achter een computer werken of veel buiten zijn. Het helpt schitteringen te verminderen en maakt het gemakkelijker om duidelijk te zien in heldere omgevingen. Hij beschermt ook tegen krassen en vlekken.

Een nieuwere optie ten slotte zijn fotochromische glazen. Deze glazen gaan van helder naar gekleurd in direct zonlicht en gaan weer terug naar helder als je naar binnen gaat. Ze bieden UV-bescherming, verminderen vermoeidheid van de ogen en beschermen tegen schittering, waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen die veel buiten zijn of gevoelig zijn voor licht.

Dit zijn slechts enkele van de vele beschikbare lenstechnologieën. Als je het best mogelijke zicht wilt, is het belangrijk om met je oogarts te bespreken welk type lens voor jou het beste is. Het kan een enorm verschil maken in de helderheid en het comfort van je zicht. Bovendien kun je met de juiste lenstechnologie het meeste uit je bril halen en ervoor zorgen dat je investering de moeite waard is.