De Fijnste Brillen en Lenzen
Je bril en lenzen aanpassen: Wat je moet weten

Je bril en lenzen aanpassen: Wat je moet weten

Geplaatst door 21-01-2023 18:30 door Sophie Jacobiatus

Het aanpassen van je bril en lenzen is niet altijd zo eenvoudig als naar de optometrist gaan. Er zijn een paar dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat je bril en lenzen goed passen, of je ze nu voor het eerst draagt of een oud paar vervangt.

Zorg er allereerst voor dat je de juiste stijl monturen vindt die comfortabel op je gezicht passen. Overweeg verschillende vormen en stijlen uit te proberen, of gebruik de virtuele pashulp van een winkel om een montuur te vinden dat er het beste uitziet en het beste past. Laat je optometrist bij het uitzoeken van je brillenglazen de verschillen uitleggen tussen enkelvoudige glazen, monturen met multifocale glazen en monturen met bifocale glazen zonder lijn.

Als je eenmaal de bril hebt die je wilt, zorg er dan voor dat de brug goed op je neus past zonder deuken in de zijkanten te maken. Als je vindt dat de monturen te strak zitten, kunnen de meeste brillencentra en optische winkels ze aanpassen zodat ze perfect passen. Zorg er bovendien voor dat de monturen strak en gelijkmatig om je oren passen, zodat ze niet naar beneden glijden of sporen achterlaten.

Bedenk tenslotte dat je glazen een grote rol spelen bij de vraag of je bril comfortabel aanvoelt. Als je de hele tijd een bril draagt, zorgen anti-glans en krasbestendige coatings ervoor dat je glazen langer meegaan en minder vaak vervangen hoeven te worden. En als je merkt dat je bril vaak beslaat, dan heb je misschien speciale glazen nodig met een anticondenscoating om hem helder te houden.

Het goed afstellen van je bril en lenzen is belangrijk om ervoor te zorgen dat je helder en comfortabel kunt zien. Of je nu een nieuwe bril koopt of je oude montuur vervangt, neem de tijd om ervoor te zorgen dat je de beste pasvorm en lenzen krijgt voor je dagelijkse behoeften.