De Fijnste Brillen en Lenzen
Waarop letten bij brillen en lenzen

Waarop letten bij brillen en lenzen

Geplaatst door 13-09-2022 19:58 door Sophie Jacobiatus

Het is gemakkelijk om het belang van brillen en lenzen over het hoofd te zien als je gaat winkelen voor oogbescherming, maar het verkeerde paar kan niet alleen ongemakkelijk en onpraktisch zijn, maar ook schadelijk voor je gezichtsvermogen. Bij het kopen van een bril en/of lenzen is het essentieel om naar bepaalde factoren te kijken om er zeker van te zijn dat je de beste bescherming en comfort krijgt.

Ten eerste moet je kijken naar het beschermingsniveau dat de bril en de glazen bieden. Algemeen bekend als 'UV-bescherming', verwijst dit naar de hoeveelheid UV-straling die kan worden uitgefilterd. Idealiter moet je streven naar het hoogst mogelijke beschermingsniveau, want dan zijn je ogen beschermd tegen schittering en schadelijke straling van de zon.

Kijk vervolgens naar het type lensmateriaal, want dat is van invloed op helderheid, comfort en duurzaamheid. Het meest gebruikelijke lensmateriaal is polycarbonaat, omdat dit zeer licht en splintervrij is, maar er zijn veel verschillende soorten beschikbaar om uit te kiezen.

Een andere belangrijke factor is de grootte en vorm van de glazen. Deze beïnvloeden niet alleen het uiterlijk van de bril, maar ze bepalen ook hoeveel licht er door de buitenkant van de glazen naar binnen kan. Grotere glazen bieden bijvoorbeeld een beter perifeer zicht en bescherming tegen schittering.

Denk ten slotte aan het montuur. Niet alleen moet je bedenken of je een metalen of plastic montuur verkiest, maar ook of de bril goed en comfortabel op je gezicht past. Immers, als je hem niet graag draagt, zul je hem ook niet gebruiken, wat schadelijk kan zijn voor je gezichtsvermogen.

Het kiezen van de juiste bril en lenzen is belangrijk, maar er is veel om rekening mee te houden. Met goed onderzoek kun je echter het perfecte paar vinden dat niet alleen bij je stijl past, maar ook maximale bescherming en comfort biedt.