De Fijnste Brillen en Lenzen
Welke soorten brillen en lenzen zijn er tegenwoordig verkrijgbaar?

Welke soorten brillen en lenzen zijn er tegenwoordig verkrijgbaar?

Geplaatst door 05-08-2022 17:47 door Ferry Muts

In de moderne tijd zijn brillen en lenzen er in een enorm scala aan variëteiten en opties om te voldoen aan verschillende behoeften en stijlen van mensen. Van algemene gewone glazen tot mooie monturen en glazen met speciale functies, er is tegenwoordig voor elk wat wils. Maar welke soorten brillen en lenzen zijn er tegenwoordig beschikbaar voor consumenten?

Monturen zijn er in verschillende materialen en stijlen, waaronder metaal, kunststof, randloos of semi-randloos en meer. Metalen monturen zijn licht van gewicht en bieden stevigheid en duurzaamheid. Ze zijn er in verschillende kleuren en stijlen. Kunststof monturen zijn licht en zijn er in verschillende kleuren en stijlen. Randloze en semi-randloze monturen hebben geen zichtbaar frame rond de glazen en bieden een moderne, minimale uitstraling.

Naast monturen zijn er lenzen in verschillende soorten en materialen. Het meest voorkomende type brillenglazen zijn enkelvoudige brillenglazen die worden gebruikt om het zicht op één afstand te corrigeren. Deze lenzen hebben verschillende coatings zoals ontspiegeling, krasbestendigheid en ultraviolet filter. Ze kunnen ook gekleurd zijn om de ogen te beschermen en er modieus uit te zien.

Er zijn ook multifocale brillenglazen die ontworpen zijn om helder zicht te corrigeren voor zowel nabije als verre afstanden. Er bestaan ook fotochrome brillenglazen die ontworpen zijn om donkerder te worden bij blootstelling aan ultraviolette straling, zodat ze je ogen beschermen tegen de felle zon. Er zijn ook slagvaste lenzen die bescherming bieden tegen versplintering, krassen en andere schade.

En tenslotte zijn er contactlenzen, dunne, gebogen stukjes plastic die ontworpen zijn om het zicht te corrigeren en die direct op het oog worden geplaatst in plaats van in een traditioneel montuur te worden gedragen. Contactlenzen zijn er in verschillende materialen, maten en ontwerpen voor verschillende voorschriften.

Het aanbod aan brillen en lenzen is tegenwoordig indrukwekkend. Maar met zoveel opties om uit te kiezen kan het moeilijk zijn om te beslissen welk type bril en lenzen het beste bij je past. Voordat je een definitieve beslissing neemt, moet je een optometrist raadplegen voor advies en begeleiding. Met de juiste keuze en de juiste aanpassing kun je er op je best uitzien en je goed voelen met een bril en lenzen die bij je levensstijl passen.